Venind in intimpinarea exigentelor dumneavoastra, cu activitatea noastra zilnica ne straduim sa proiectam, sa confectionam mobila de cea mai inalta calitate. Suntem animati de ideea asigurarii functionalitatii, promovarea posibilitatilor de manifestare a stilului propriu de viata prin intermediul mobilierului propus. Suntem convinsi ca aceeasi importanta o are oferirea unui produs bun plus deplina satisfactie provocata de utilizarea acestuia. Cu gandul la clientii nostrii care-si amenajeaza casele, caminele, locuintele, prezentam an de an colectii noi depunind eforturi ca acestea sa fie atractive d.p.d.v. aspect dar practice la utilizare. Sfaturile de mai jos vor fi pt dumneavoastra un ajutor pretios la utilizarea zilnica a mobilierului dar vor constitui argumente convingatoare favoarabile alegerii facute. Ghidul de mai jos prezinta citeva indicatii privind ingrijirea acestor canapele plus modul de procedare in scopul garantarii unei bucurii indelungate plus odihna confortabila. Aici va prezentam colectiile actuale pentru care se aplica aceste informatii 

IMPRESSIONE  LEGATO

HENRY  LAVIANO

Informatii tehnice, canapele extensibile:


Aceste canapele din piele se confectioneaza manual, acest motiv poseda un caracter specific, incomparabil. Acest stil unic se obtine multumita materialelor de acoperire si-a suprafetelor de sedere umplute. Odata cu scurgerea timpului plus utilizarea intensiva, aspectul mobilei poate suferii modificari. Materialul de acoperire - pielea - are tendinta de intindere - dupa un timp apar incretituri. Aceasta este caracteristica materialului si nu constituie un motiv de reclamatie. Piesele de mobila tapitata se deosebesc deseori prin taria suprafetei de sedere. Ea se explica prin proprietatile materialelor care servesc ca umplutura - anume densitatea spumei pt tapiterie, elasticitatea arcurilor metalice si a chingilor de tapiterie. La coltare, deosebirile de tarie a suprafetei de sedere intre diversele elemente componente ale coltarului, se datoreaza constructiei diferite, marimii suprafetei acestor elemente. Sa tineti cont: acele canapele extensibile - care au functia de dormit pot prezenta alt grad de confort al suprafetei de sedere decit modelele lipsite de aceasta functie.

Canapele extensibile, montarea plus asezarea:


In timpul mutarii piesei de mobila despachetate, ea nu trebuie tinuta de partea superioara a rezematorii de brat sau de alte elemente libere ale husei, deoarece se pot rupe copcile sau husa se deformeaza ireversibil (fig. 1)

instructiuni canapele figura 1

Pentru evitarea acestor defectiuni, mobilierul trebuie apucat dinspre partea inferioara a stelajului. (fig. 2)

instructiuni canapele figura 2

Inainte de formarea piesei din elementele componente, acestea se vor grupa alaturat la locul final prevãzut. Dupã punerea alãturatã a tuturor elementelor, setul nu se mai muta deoarece exista pericolul de deteriorare a legaturilor iar consecinta a instabilitatii si diferentelor de inaltime intre elementele mobilierului. (fig. 3)

instructiuni canapele figura 3

Trebuie amintit ca transportul indelungat al canapelelor poate cauza deformari temporare suprafetei de sedere, spatarului sau bratelor, pliuri neregulate ori incretituri ale pielii. Pentru recapatarea aspectului estetic, corespunzator, mobila deformata se modeleaza individual. Deasemenea merita stiut ca materialele folosite pentru producere mobilei tapitate, de ex. spuma poliuretanica, dupã un timp isi revin singure la forma lor initiala imbracand aspectul corespunzator.(figura: 4a, 4b, 4c)

instructiuni canapele figura 4a     instructiuni canapele figura 4b     instructiuni canapele figura 4c

Reguli de utilizare:

Mobila tapitata se va folosi conform destinatiei sale. Se interzice asezarea pe rezematorile de brat, asezarea cu picioarele pe suprafata de sedere, speteaza sau arcurile elastice individuale. (fig. 5)

instructiuni canapele figura 5

Mobila trebuie ferita de conditiile atmosferice daunatoare cum sunt: radiatiile solare de mare intensitate, umiditate crescuta a aerului (max. 70% umiditate), salturi mari de temperatura. (fig. 6)

instructiuni canapele figura 6

Mobilierul tapitat nu se instaleaza aproape de sursele de caldura care functioneaza (calorifere, masini de gatit, cuptoare, etc.). (fig. 7)

instructiuni canapele figura 7

Atentie ! Ghiarele animalelor domestice pot deteriora suprafata materialelor de captusire. (fig. 8)

instructiuni canapele figura 8

Atentie! Materialele vopsite cu coloranti naturali (ex. blugi noi - denimul), pot colora vizibil tapiteriile de culoare deschisã. Curelele, niturile, cheile pãstrate in haine pot modifica structura invelisului. (figura 9)

instructiuni canapele figura 9

Constructia de canapele:


Fig.10:
1. stelajul canapelei
2. arcuri ondulate
3. strat stofa
4. caseton suprafata de sedere (4a, 4b, 4c)
5. vata de tapiterie
6. chingi de tapiterie
7. spuma de rezemare
8. husa de tapiterie care poate fi piele, stofa sau microfibra

instructiuni canapele figura 10

Proprietatile naturale pt pielea nautrala:


Daca sunteti posesorul unui canapele din piele naturala, treb sa tineti cont de urmatoarele trasaturi ale acestui material:
1. Fiecare segment de piele se deosebeste de celelalte, deci nu pot fi evitate deosebirile de nuante sau de factura intre diversele straturi ale pielii.
2. Amprentele naturale intruchipate de nervuri, riduri, cute, intepaturi (figura 11a, 11b) (fig. 12a, 12b) excrescente (figur. 13a, 13b) fac pielea o opera exceptionala confirmand astfel naturaletea ei.
3. Aspectul invechit (intentionat) al pieli se obtine prin aplicarea unui colorant de o culoare mai inchisa peste suportul de nuantã deschisa. Pielea capata un aspect antic dupa utilizarea acestor canapele, ca urmare a stergerii stratului superior.
4. Printre trasaturile naturale ale pielii mentionam textura neuniforma plus nuantele deosebite ale suprafetelor. Acest tip de deosebiri confirma naturaletea fetei. Textura plus nuantele fetelor de piele se vor deosebi intotdeauna atat intre fasii ori intre diversele locuri pe aceeasi fasie. (fig. 14a, 14b).
5. Textura uniforma (neteda) a suprafetei se obtine artificial.
6. De la utilizare, pielea naturala se intinde - se poate sa apara cute ori incretituri - se recomanda folosirea intregii suprafete a canapelei.

instructiuni canapele figura 11a, 11b, 12a, 12b, 13a, 13b, 14a, 14b, 15

Caracteristicile naturale ale tesaturilor


Tesaturile pentru canapele se caracterizeaza prin: sensibilitate la apasare, nuante optice variabile ale luciului, nuante dependente de unghiul iluminarii (figura 15). “Oglinzile sederii” adicã tiparul vizibil al corpului, apare sub influenta masei, temperaturii corpului precum si a umiditatii mediului de folosire a mobilierului.

Cum ingrijim canapelele din piele


Ingrijirea corespunzatoare garanteaza pielii naturale un aspect estetic pentru un timp indelungat. Trebuie mentionat ca procedeul de curatirea a pielii si folosirea in acest scop a unor „metode casnice” pot provoca schimbari ireversibile pana la distrugerea canapelei. Din aceasta cauza este importanta folosirea de mijloace de intretinere corespunzatoare destinate tipurilor concrete de piele. Se recomanda conservarea, curatirea pielii o data la 2-4 luni. Este indicat ca prima conservare sa se faca imediat dupa cumpararea de canapele. Aceasta faciliteaza urmatoarele lucrari de curatire dar poate preveni depunerea de murdarie greu de inlaturat. Pentru curatirea, conservarea mobilierului de piele naturala recomandam preparatele testate, verificate, comercializate de noi la magazinele noastre sau prin comenzile plasate on-line sau telefonic.

Curatarea plus conservarea


1. Materialul de acoperire trebuie intretinut in stare curata. Porii pielii trebuie protejati de praf iar cel existent se va inlatura folosind o carpa moale uscata. Uneori tesatura poate fi periata folosind o perie moale din par natural sau curatata folosind aspiratorul la care se ataseaza capul de curatat tapiteriile.
2. Murdaria lichida trebuie indepartata imediat prin uscarea ei cu o carpa bine absorbanta.
3. Inainte de folosirea mijloacelor pentru conservarea canapelelor, trebuie executat pe suprafata pielii un „test de absorbtie a apei”. Cazul pieilor absorbante (de tip anilin, nubuck, velur) picatura de apa pusa pe suprafata (timp de 30 secunde) intra în piele provocand inchiderea culorii. INTOTDEAUNA inainte de inceperea curatirii sau conservarii, trebuie sa va informati ce tip de produse puteti folosi. Pe pieile neobsobante, picatura de apa ramane la suprafata.
4. Toate produsele destinate curatirii - intretinerii pielii trebuie testate pe locuri putin vizibile (conform instructiunilor). Mijloacele corespunzatoare se folosesc intotdeuna pe suprafete cat mai mari aplicandu-le de la copca la copca (cusatura). Suprafetele patate nu trebuie frecate deoarece exista pericolul de deteriorare a materialului. Daca petele au patruns in interior este indicata contactarea servisului. Nu incercati indepartarea petelor folosind dizolvanti (curatitori pete, terepentina, benzina, alcool, etc.). In caz contrar petele se pot marii, devemind durabile.
5. Pentru curatarea pielii nu trebuie folosite preparate cum sunt: crema de ghete, cremele cosmetice, ceara pentru pardoseli, etc. Dupã aplicarea acestora, la suprafata se poate sa apara pete de un luciu intens - neplãcut. Pielea isi pierde coloritul, se usuca sub influenta directã a razelor solare. Pentru evitarea acestui proces, trebuie folosite mijloace de conservare (produse de intretinere) imbogatite cu filtre UV. 

Modul de procedare cu elementele ambalajului, canapele, mobila uzata:


Toate materialele folosite pentru producerea, transportarea mobilei sunt confectionate din materiale permise pe piata care dispun de certificate de igiena corespunzatoare. Reglementarile in vigoare privind managementul rezidurilor, protectia mediului inconjurator, securitatea confirma ca elementele componente din canapele si ale ambalajului nu pot fi arse. Din aceasta cauza distrugerea mobilei uzate, a elementelor acestora, a ambalajelor poate fi incredintata numai unitatilor teritoriale specializate.              

Product added to wishlist
Product added to compare.